Снимка: pixabay България се оказа най-мъмреният член на Общността, след като

...
Снимка: pixabay България се оказа най-мъмреният член на Общността, след като
Коментари Харесай

ЕК ни съди и стартира наказателни процедури по 7 точки. Властта е уличена за кои бизнеси лобира

Снимка: pixabay 

България се оказа най-мъмреният член на Общността, откакто ЕК изстреля към София невъобразим досега залп от предизвестия за наказателни процедури за неспазване на наложителни политики, написа 19min.bg.

А в един от случаите решението е предаване на съда на Европейски Съюз, където един път към този момент загубихме дело, което ни струва €77 млн. Болезнените точки, маркиращи неприятно ръководство на кабинета са 7.

Съдът е поради неспазване на задълженията за морска стратегия – и сами знаем какъв голям проблем имаме с чистотата на водата и грижата за съвсем унищожената флора и фауна.

От октомври 2018 година се бавим по въпроса, няколко пъти ни е напомняно, а ние се вършим на неразбрали, поради което в този момент ни санкционират.
Втората тематика, по която ни глобяват е неналичието на национална програма за ръководство на радиоактивни отпадъци по европейските правила за отработеното гориво. Тя е трябвало да бъде подготвена до 23 август 2015 г.  Напомняме, че от 2 години мандатът на самостоятелния ни орган в този бранш – АЯР, е изминал, а членовете му – в пенсионна възраст, си траят и вземат големите заплати за невършене на нищо.
Третата тематика още веднъж е от бранша – отхвърляме да въведем променените европейски правила за радиация, което е трябвало да сторим до 6 февруари 2018 година Това е последно предизвестие и следва съд.
Наказание ни се постанова и за неспазване на разпоредбите на Европейски Съюз за условията за продажба на минерални и изворни води. В прорез с европейското законодателство у нас не работи условието да се показва наименованието на извора върху етикетите. Освен това българското законодателство не не разрешава стартирането на пазара на води под повече от едно комерсиално изложение, когато произлизат от един и същи извор, което също е в несъгласие с европейските правила.

Следващата процедура е обвързвана с „ настойчив апел ” България да спазва отговорностите си по разпоредбите за запазване на естествените местообитания и предпазените типове, включени в мрежата " Натура 2000 ". 

Екоминистерството обаче не пожела да спре даже показното нарушаване на братя Диневи със застрояване на  предпазен терен над Сухопътни войски. Влас  и се наложи това да бъде сторено от прокуратурата. България е определила единствено 22 от 229 обекта от голяма важност за Европейски Съюз като предпазени зони, за които е изминал 6-годишният период, и не е съумяла да дефинира подробни цели и ограничения за тяхното запазване.
Следващата глоба е поради законодателен пропуск в разпоредбите за надзор над рисковите субстанции поради последствията от огромни повреди. Странно е, че при непрекъснатите гърмежи с жертви във военни фабрики и мини това не е сторено от нас, само че и демонстрира за кои съответни олигарси работи властта – тези, които държат съответните производства. Някои механически разпореждания също са били отразени погрешно в националното законодателство.
Европейска комисия ни уличава и в проблем и с комерсиалните регистри, който е трябвало да решим до 8 юни 2017 година, само че ние освен не сме го създали, а е известно и по какъв начин преди 2 лета ТР у нас изцяло спря за дни. Принципният проблем, настрана от механически, води до неспособност европейските жители да получат полагащата се по европейското законодателство открита информация. Липсата на обща съгласуваност основава затруднения бизнес регистрите в други страни от Европейски Съюз да сътрудничат с българския, което значи, че управляващите ни лобират за престъпността и кражбата на компании и собствености, в това число за имотната мафия.
Европейска комисия ни кури и за погрешно използване на някои разпореждания за нефинансово отчитане. Не пожелаваме категорично от сдруженията да разкриват информация съгласно европейските правила, да вземем за пример по въпросите на правата на индивида, корупцията и подкупите, и ръководството на риска и процедурите за надлежна инспекция.
Европейска комисия излезе и с настрана решение, че ще продължи наказателната процедура против България в региона на услугите за нарушение на разпоредбите за услугите и законодателството за адвокатурата.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР